Facebook: Steun overlevenden van de aardbeving in Nepal

Facebook biedt eenvoudige manier om te doneren en verdubbelt donaties tot 2 miljoen dollar 

Vanaf vandaag zien mensen op Facebook een bericht bovenin hun Nieuwsoverzicht met de mogelijkheid om te doneren aan het International Medical Corps. Om hen te steunen heeft Facebook de Donate-functie geactiveerd, waarmee mensen direct geld aan het IMC kunnen doneren. 

Facebook zal iedere dollar die gedoneerd wordt tot 2 miljoen verdubbelen. Dit extra geld wordt verstrekt aan lokale noodhulporganisaties die directe steun bieden en blijven bieden. Voor meer informatie verwijzen we naar facebook.com/nepalearthquakesupport

Naast het activeren van de donatie-optie heeft Facebook afgelopen zaterdag Safety Check geactiveerd in grote delen van Nepal, en in gebieden in Bangladesh, India en Bhutan. Sindsdien hebben miljoenen mensen aangegeven veilig te zijn en tientallen miljoenen mensen zijn hiermee op de hoogte gebracht dat iemand die zij kennen veilig is. 

In tijden van crisis, ziet Facebook dat mensen naar het platform komen om op de hoogte te blijven van de situatie, om hun ervaringen te delen en om elkaar te steunen.

Door het gemakkelijk te maken voor mensen om te doneren en zo de mensen in de getroffen gebieden te steunen, hoopt Facebook veiligheid te promoten en ervoor te zorgen dat hulpmiddelen terechtkomen bij degenen die ze nodig hebben. 

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten