Meer app downloads met Desktop Video App advertenties van Facebook

Blogpost door Robby Banks

In het afgelopen jaar zijn er meer dan 130.000 nieuwe desktop en mobiele games uitgekomen die gekoppeld zijn aan Facebook. Facebook streeft ernaar dat zowel ontwikkelaars als marketeers de beste tools in handen hebben om hun spellen te bouwen, te laten groeien en er geld mee te verdienen.

Vandaag voegt Facebook een videofunctionaliteit toe aan de desktopapp advertenties. Met deze nieuwe advertenties kunnen spelontwikkelaars en -marketeers ervoor zorgen dat meer mensen hun Facebook desktopspel installeren en spelen. Deze nieuwe advertentievorm is in lijn met Facebooks constante investeringen in desktopspellen en maakt het gemakkelijker dan ooit om de 445 miljoen mensen die iedere maand Facebookspellen spelen, op desktop of mobiel, te bereiken. 

Desktop Video App advertenties

Met de nieuwe functie is het mogelijk om video te gebruiken in app-installatie advertenties. Vorig jaar introduceerde Facebook al de mogelijkheid om video te gebruiken in mobiele app-installatie advertenties via de Power Editor en nu wordt het gebruik van video in app-installatie advertenties op desktop ook mogelijk. Zo kan Facebook om een meer consistente inkoopervaring bieden voor mobiel en desktop. 

Dit betekent dat geselecteerde partners vanaf nu gebruik kunnen maken van video in desktopapp advertenties via de Power Editor en de functie voor het maken van advertenties. De video-advertentie heeft vergelijkbare functies met de mobiele app advertenties: Hij kan automatisch worden afgepeeld in Nieuwsoverzicht, er is een call-to-action actieknop in de video pop-up voor advertenties die in de rechterzijde van de pagina worden weergegeven en alle video's hebben een eindkaart als de video afgelopen is, met opties om de video opnieuw te spelen of het spel te installeren. 

Iedere dag kijken mensen meer dan vier miljard native video's op Facebook en video is bij uitstek het format om games tot leven te brengen voor nieuwe en bestaande spelers. Mensen uploaden, delen en ontdekken meer video's op Facebook dan ooit tevoren. Voor marketeers is digitale video een manier om bewustzijn, aandacht en uiteindelijk conversie te creëren. Als je de effectiviteit van video's koppelt aan het succes van desktopapp installatie advertenties krijg je een nieuwe manier om spelers aan te trekken en vast te houden. 

Een van de early adopters, Plamee, is erg te spreken over het effect dat desktop video app advertenties hadden op hun bedrijf. Vice President of Marketing, Michael Velkes hierover: "De desktopapp advertentie is de best converterende 'non-incentive' advertentiemogelijkheid in de branche. Hier video aan toe voegen is een gamechanger voor de kwaliteit en loyaliteit van spelers."  

Momenteel test Facebook deze advertenties met een selecte groep partners. De advertentie zal binnenkort breed beschikbaar zijn. Op de hoogte blijven over wanneer de desktop video app advertentie beschikbaar is? Schrijf je dan hier in: 
https://www.facebook.com/help/contact/DesktopVideoAppAds


Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten