Veiligheid verbeteren met snelle controle

Drie manieren om account nog veiliger te maken

Facebook wil voor iedereen een veilige ervaring creëren. Daarom zijn er toegewijde teams en intelligente veiligheidsystemen constant aan het werk om te helpen accounts veilig te houden.

Voor extra bescherming kunnen mensen optionele veiligheidsinstellingen gebruiken. Je kunt altijd beslissen welke functies je wilt gebruiken.

Vanaf vandaag kunnen mensen een nieuwe tool gebruiken die 'Beveiligingscontrole' heet. Deze tool maakt het gemakkelijker om de veiligheidsinstellinten te vinden en gebruiken. 

Ergens in de komende weken zal iedereen een herinnering aan de bovenkant van zijn of haar Nieuwsoverzicht zien. Klik op 'Start' en volg de drie eenvoudige stappen. 


De eerste stap helpt je door uit te loggen van apparaten, apps of browsers die je al een tijdje niet gebruikt hebt, of waarvan je vergeten was ingelogd te zijn. Na deze stap ben je alleen ingelogd waar jij dat wil zijn.


Vervolgens kun een functie aanzetten die 'Aanmeldingswaarschuwingen' heet. Deze laat je weten als iemand anders probeert in te loggen op jouw account. Facebook stuurt een notificatie of e-mail als iemand zich aanmeldt vanaf een nieuw apparaat of nieuwe browser.


Als laatste geeft Facebook enkele tips over hoe je een wachtwoord sterk en uniek kunt maken. Facebook raadt aan om het wachtwoord dat gebruikt wordt voor Facebook niet voor andere online diensten te gebruiken, het nooit te delen met anderen en het raadt of om veelvoorkomende woorden te gebruiken.


Na deze eenvoudige stappen zijn accounts beter beschermd. Op een ander moment gebruik maken van de Beveiligingscontrole kan hier: https://www.facebook.com/help/securitycheckup

De controlestappen zullen snel te gebruiken zijn via desktop. Later zal ook mobiel volgen. De volledige lijst van beschikbare veiligheidsfuncties kan ingezien en gewijzigd worden via het kopje 'Beveiliging' in het instellingenmenu: facebook.com/settings


Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten