Facebook updatet Pagina's: betere zichtbaarheid op mobiel en gemakkelijker communiceren

178183 pages expansion blogherogif 150904 zv v04e[1] 9dff03 original 1441700555

Er zijn meer mobiele apparaten die wereldwijd in contact staan met elkaar dan er mensen zijn op aarde; daardoor besteden mensen dan ook steeds meer tijd op mobiele apparaten. Deze gebruikers verwachten in de toekomst ook meer te kunnen met hun telefoons en tablets. Ze verwachten dat informatie beschikbaar is met een druk op de knop en dat mensen - en bedrijven - snel op berichten reageren. Deze ontwikkelingen hebben verstrekkende gevolgen voor bedrijven, waarvan de belangrijkste is dat het nog nooit zo essentieel was om goed bereikbaar te zijn via mobiel.

Meer dan één miljard mensen bezoeken Pagina's iedere maand en steeds meer mensen gaan naar een Pagina om informatie over een bedrijf in te winnen. Nu updatet Facebook Pagina's om bedrijven beter zichtbaar te laten zijn op mobiel en om gemakkelijker met klanten en consumenten te kunnen communiceren. Enkele weken geleden kondigde Facebook al enkele nieuwe communicatiemiddelen aan voor Pagina's om mensen en gebruikers sneller en gemakkelijker met elkaar in contact te brengen. Nu kondigt Facebook nieuwe functies aan voor Pagina's om het nog eenvoudiger te maken voor de meer dan 45 miljoen actieve bedrijven op Facebook om belangrijke informatie te kunnen uitlichten en hun bedrijfsdoelen te behalen. De nieuwe functies voor Pagina's sluiten aan bij de gedachte van Facebook dat een Pagina de belangrijke informatie moet bevatten waar mensen naar zoeken zijn; of het nu om een loodgieter, bloemenwinkel, goede doelenorganisatie of een groot merk gaat. Pagina's moeten bedrijven helpen te communiceren met klanten en specifieke doelen die een bedrijf heeft, ondersteunen.

Nieuwe functies 

  • Nieuwe en prominentere call-to-action knoppen 
  • Nieuwe secties voor Pagina's
  • Verbeterde lay-out
  • Update Pagina voor mobiel

Nieuwe en prominentere call-to-action knoppen

Call-to-action knoppen bevinden zich nu nog duidelijker op de voorgrond van de pagina, om een bedrijf nog beter te helpen bij het bereiken van het belangrijkste doel van de Pagina, zoals het maken van een afspraak of het bezoeken van de webshop. De nieuwe knop zal nog prominenter in beeld zijn.

Het nieuwe uiterlijk van de knop op mobiel is groter, helderder en bevindt zich direct onder de coverfoto.

178182 cta button[3] 496e8d original 1441700515

Facebook test momenteel ook nieuwe call-to-action knoppen op mobiel, waaronder 'bel nu', 'stuur bericht' en 'neem contact met ons op'. Deze maken het gemakkelijker voor mensen om direct in contact te komen met bedrijven. In de toekomst zal Facebook nog meer opties toevoegen.

Nieuwe secties voor Pagina's

Tot nu toe zijn Pagina's grotendeels voor iedereen hetzelfde ingericht. Nu zal Facebook beginnen met het toevoegen van secties aan Pagina's, zodat verschillende type bedrijven de informatie die voor hen het belangrijkst is om te delen, prominent in beeld te brengen.

Nu kondigt Facebook twee nieuwe secties voor Pagina's aan. De nieuwe 'Shop'sectie helpt retailers om hun producten naar de voorgrond van hun pagina te halen. De Nieuwe 'diensten' sectie stelt professionele dienstverleners in staat om een lijst van hun diensten te laten zien aan de bovenkant van de pagina. Dus nu kan bijvoorbeeld een welness center zijn behandelingen aan de Facebookpagina toevoegen of een productlijn die ze verkopen onder de aandacht brengen. Zo krijgen mensen sneller een completer beeld van het bedrijf - en begrip van de diensten en producten die een bedrijf te bieden heeft; dat is belangrijk bij het maken van de keuze.

178180 services section[1] b7ef73 original 1441700427

Omdat verschillende organisaties verschillende soorten informatie willen highlighten is Facebook van plan om in de nabije toekomst aanvullende secties toe te voegen aan Pagina's.

Verbeterde lay-out

Met meer mensen die Pagina's via telefoons en tablets bezoeken, wilde Facebook het eenvoudiger maken om te navigeren op Pagina's vanaf mobiele apparaten. Facebook updatet nu de lay-out van Pagina's zodat informatie gemakkelijk te vinden is zonder veel te hoeven scrollen of klikken. Een van de manieren waarop Facebook dit doet is door iedere Pagina-sectie een corresponderend tabblad te geven, net zoals video's en foto's hun eigen tabblad hebben. De nieuwe lay-out wordt in de komende weken uitgerold en stelt mensen in staat om te klikken op zo'n tabblad voor meer informatie. Het 'home'-tabblad, dat ook de landingspagina zal zijn, laat ook highlights van ieder tabblad zien.

178181 pages tabs[6] 118f0b original 1441700475

De nieuwe lay-out organiseert informatie binnen Pagina's beter zodat mensen snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

Update Pagina voor mobiel

Mensen besteden meer en meer tijd op hun smartphones en tablets. Voor bedrijven betekent dit dat ze moeten voldoen aan de verwachting van de consument: zij willen op ieder moment, vanaf iedere plek en via ieder apparaat informatie kunnen vinden en contact kunnen opnemen met een bedrijf. De recente updates voor Pagina's zorgen ervoor dat bedrijven en consumenten gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren via privéberichten en ze zorgen ervoor dat de nadruk ligt op de belangrijkste informatie die nodig is om hun doelen te behalen.

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten