Facebook: Mensen verbinden aan merken en producten via mobiel

Mensen zijn overgestapt naar mobiel. Het is de snelst omarmde communicatie-technologie in de geschiedenis die de manier waarop we met elkaar verbinden en nieuwe dingen ontdekken compleet verandert. Bedrijven zijn echter nog steeds bezig met de overstap.

Voor marketeers is het een uitdaging om hun klanten via mobiel te bereiken en de verkoop te doen toenemen. Het merendeel van de tijd die mensen op mobiel doorbrengen is besteed aan mobiele apps, en mensen besteden het grootste deel van die tijd in slechts een handvol van de apps, waaronder Facebook en Instagram.* Voor veel mensen is het lastig om hun weg te vinden in de mobiele winkelervaring, vooral door trage laadtijden en te veel stappen in het koopproces. Dit is slecht voor de consument en slecht voor marketeers.

Op Facebook komen mensen niet alleen om verbinding te maken met vrienden en familie, maar ook met producten en merken. Uit onderzoek onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de mensen naar Facebook komt om actief te zoeken naar producten, en een meerderheid van hen ontdekt nieuwe producten in het Nieuwsoverzicht, via Pagina's en in groepen.

Dit gedrag - dat al plaatsvindt op Facebook - geeft Facebook de kans om de ervaring voor consumenten en marketeers beter te maken. Facebook wil werken aan manieren die het gemakkelijker maken voor mensen om producten op mobiel te ontdekken en voor bedrijven om de verkoop te stimuleren.

Sommige van deze manieren zijn al volledig gelanceerd en creeeren nu al waarde voor mensen en bedrijven. Anderen worden nu getest en zullen later geevolueerd worden zodra er meer feedback is. 

Bewezen oplossingen die de verkoop stimuleren: Product Ads voor Nieuwsoverzicht

Vorig jaar introduceerde Facebook de carrousel-advertentie. Deze stelt adverteerders in staat om meerdere productafbeeldingen en -links te gebruiken in een advertentie. In eerste tests zagen adverteerders een lagere kosten-per-conversie van 30 tot 50 procent. De carousel-advertentie is nu ook beschikbaar op Instagram en recentelijk is ook video toegevoegd aan dit format.

Retailers zien sterke resultaten als ze de carrousel inzetten om hun creatieve werk tot leven te brenen in dynamic product ads. Met dynamic product ads kunnen marketers hun productcatalogus uploaden en ervoor kiezen om Facebook de meest relevante producten te laten tonen. Met de carrousel kunnen meerdere producten worden getoond waardoor mensen gemakkelijk kunnen bladeren en ontdekken via mobiel.

183002 neiman 710195 original 1444661929

Neiman Marcus gebruikt de carrousel en zag 3x meer conversies en 85% betere click-through rates in vergelijking met andere advertenties. 

Tests voor gestroomlijnd shoppen

Facebook test momenteel verschillende advertenties om shoppen op mobiel gestroomlijnder te maken. 

Canvas: een nieuwe native manier om te browsen via advertentiesAls mensen op producten in een advertentie klikken zijn de mobiele websites waar ze naar verwezen worden vaak niet optimaal en ze laden langzaam. Dit vergroot de kans dat mensen zullen afhaken in het koopproces.

Daarom is Facebook begonnen met het testen van een nieuwe advertentie-ervaring - Canvas - die bedrijven helpt bij het behalen van hun doelstellingen. Sinds Juni wordt Canvas getest door een aantal bedrijven en de komende weken zal de test worden uitgebreid. Als mensen op een advertentie hebben geklikt zullen ze een snelladende, schermvullende pagina zien waar ze kunnen bladeren door producten voordat ze de stap maken naar de website van de verkoper.

183003 canvas 179e79 original 1444661929

"Koop" call to action knop: Aankopen doen via mobiel gemakkelijker gemaaktDeze functie wordt al een tijd getest en geeft marketeers een goede manier om verkoop te stimuleren. Via desktop of mobiel kunnen mensen op de "koop" knop in een advertentie klikken om een product direct aan te schaffen.

Pagina's als een mobiele oplossing for bedrijven: winkelgedeelteMeer dan een miljard mensen bezoeke iedere maand pagina's en mensen doen dit om meer te weten te komen over een bedrijven. Daarom voegt Facebook meer manieren toe om producten te tonen aan mensen, inclusief een winklegedeelte. Berijven kunnen ervoor kiezen om dit onderdeel van de pagina te laten doorverwijzen hun eigen site of ze kunnen een manier testen om mensen direct via de pagina aankopen te laten doen.

Eén gedeelte voor het ontdekken van producten: Nieuwe winkelfuncties in FavorietenFacebook zag ook dat mensen nieuwe producten ontdekken op verschillende plekken binnen Facebook: het Nieuwsoverzicht, Pagina's en Groepen. In de komende weken zal Facebook beginnen met het testen van één plek waar mensen gemakkelijk producten kunnen ontdekken, delen en kopen. De test vindt plaats met een kleine groep bedrijven in de Verenigde Staten die ook het winkelgedeelte testen. Later zal ook andere content worden toegevoegd, waarbij je kunt denken aan producten die te koop zijn in groepen. 

183004 new%20formats beda5d original 1444661932

Voor al deze advertentievormen - van bewezen producten zoals de carrousel en dynamic product ads tot nieuwe tests - is het doel om het gemakkelijker maken voor mensen om relevante producten op mobiele te ontdekken en tegelijkertijd bedrijven te helpen verkoop te doen toenemen. We zullen meer details delen zodra we resultaten hebben van de tests. Meer informatie over adverteren op Facebook vind je hier: https://www.facebook.com/business/news/product-ads

* US comScore data augustus 2015

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten