Inspiring Fifty en Facebook promoten diversiteit in tech-industrie

07 DECEMBER 2015

Amsterdam, 7 December 2015 - Inspiring Fifty, een non-profitorganisatie die vrouwelijke rolmodellen in de Europese technologie-industrie onder de aandacht brengt, en Facebook kondigen vandaag een samenwerking aan om het belang van diversiteit in deze industrie aan te kaarten.

Inspiring Fifty, dat onlangs de ‘jacht’ op de vijftig meest inspirerende vrouwelijke Europese rolmodellen opende - die zij in het voorjaar van 2016 zullen presenteren – en Facebook hebben zich dezelfde doelen gesteld voor wat betreft diversiteit en zullen samen evenementen en spraakmakende debatten organiseren rondom dit thema.

De samenwerking is een vervolg van het gezamenlijk evenement dat Facebook en Inspiring Fifty in september organiseerden. Het evenement, bijgewoond door vooraanstaande vrouwen uit de Nederlandse technologie-sector, werd georganiseerd om ervaringen en best practices te delen over de aanpak van diversiteit op de werkplek. Rond dezelfde tijd werd een Amerikaans onderzoek van Lean In en McKinsey gepresenteerd - ‘Women in the Workplace 2015’. Een van de meest schokkende uitkomsten van dit onderzoek was dat als we in het huidige tempo doorgaan, we meer dan 100 jaar verwijderd zijn van gendergelijkheid in de C-Suite. Tijdens de bijeenkomst deelde Facebook's VP EMEA Nicola Mendelsohn de belangrijkste punten uit het nieuwe Managing Bias programma van Facebook. Dit is in het leven geroepen om bewustwording rond vooroordelen te vergroten en zo sterkere en meer diverse organisaties te kunnen bouwen.

Na het succes van dit evenement, kijken Inspiring Fifty en Facebook uit naar het creëren van meer mogelijkheden in heel Europa om vrouwelijke rolmodellen en mogelijkheden voor vrouwen in tech te laten zien. Onderdeel hiervan is een evenement in 2016, mede georganiseerd door StartUpDelta onder het Nederlandse voorzitterschap van de EU, met inspirerende sprekers uit de hele wereld.

Facebook VP EMEA Nicola Mendelsohn over de samenwerking: “Ik had het geluk om het team achter Inspiring Fifty voor het eerst te ontmoeten bij een evenement dat zij eerder dit jaar mede-organiseerden in Londen. De passie die zij hebben om verandering in de industrie te brengen door rolmodellen te laten zien en hun succes te vieren straalt ervan af. Ook Facebook staat voor verandering en voor het aanpakken van vooroordelen die diversiteit in de weg staan. Samen maken we ons sterk voor die verandering.”

Nederlandse mede-initiatiefnemers van Inspiring Fifty Janneke Niessen en Joelle Frijters voegen hieraan toe: “We kijken er erg naar uit om samen te werken met Facebook. We delen dezelfde belangrijke doelstellingen rondom diversiteit en samenwerken zal simpelweg een grotere impact hebben. We kijken uit naar de samenwerking en willen het debat aanwakkeren en ideeën ontwikkelen om positieve en langdurige verandering in de sector teweeg te brengen.”

- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informative kunt u contact opnemen met:

Georgina Lipscomb
PR & Comms Consultant
Inspiring Fifty
0046 7222 36348
georgina@inspiringfifty.com

Over Inspiring Fifty:

Inspiring Fifty is a pan-European programme that identifies, encourages, develops and showcases women in leadership positions within the technology sector.

Through events, speaking engagements, and publications, we have built a platform with the aim of motivating, educating and inspiring millions of women across Europe- and worldwide. We hope to inspire a new generation of female leaders and entrepreneurs, leading the charge to affect meaningful and durable change.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten