Facebook introduceert Groups App

Mensen gebruiken Facebook Groups iedere dag om in contact te blijven met familie, om samen te werken aan projecten, om reizen te plannen en om vrienden te steunen. Vandaag kondigt Facebook een nieuwe Facebook Groups app (http://facebookgroups.com) om mensen te helpen sneller en gemakkelijker zaken te delen met groepen in hun leven. Facebook heeft deze app gemaakt voor mensen die het meest gebruik maken van Groups, zoals:

- Studenten van Donda's House, een non-profit organisatie in Chicago, die groepen gebruiken om in contact te blijven na een 12 weken durend muziekprogramma. 

- Een klas tandheelkunde in Brazilië gebruikt een Facebook groep om aantekeningen, informatie over tentamens en inleverdata te delen. 

- Negen beste vrienden die verspreid over Japan, Maleisië, Singapore, Hong Kong en Engeland wonen gebruiken een groep om verbonden te blijven.

Meer over deze en andere  verhalen vind je op facebookstories.com/groups

Zo werkt het: Als je de app opent zie je al je Facebook groepen op een plek. Groepen die je het vaakst gebruikt vind je bovenaan en schakelen tussen groepen gaat snel. Vanuit de app kun je ook een nieuwe groep aanmaken door op 'Create' te klikken. Je kunt ook notificaties volgen en eenvoudig controleren welke notificaties je wilt ontvangen. Achter het 'New Discover' tabblad vind je groepssuggesties, gebaseeerd op Pagina's die je leuk vindt, groepen waar je vrienden lid van zijn of waar je woont. 

Facebook Groups blijft beschikbaar in de gewone Facebook app en via desktop, en in de komende tijd gaat Facebook deze ervaringen ook beter en sneller maken. Facebook Groups, onderdeel van Facebook Creative Labs, wordt nu in alle landen uitgerold voor Android en iOS. 

Screenshots en ander beeldmateriaal is te downloaden via: http://newsroom.fb.com/news/2014/11/introducing-the-facebook-groups-app/

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten