Facebook introduceert koop- en verkoopfunctie in Groepen

Zoals je misschien weet kopen en verkopen veel mensen spullen via Facebook. Dit gebeurt vooral in speciale 'Te Koop'-groepen. Facebook maakt het nu gemakkelijker dan ooit voor mensen om iets te verkopen in een groep met een officiële verkoopfunctie. 

Leden van groepen waarin mensen spullen verkopen kunnen voor de verkoopfunctie kiezen bij het aanmaken van een bericht. Mensen kunnen een beschrijving toevoegen van wat ze verkopen, inclusief prijs en informatie over ophalen of verzenden. Zodra het item verkocht is kan de verkoper de status veranderen van 'beschikbaar' naar 'verkocht', zodat mensen in de group gemakkelijk kunnen zien wat wat er nog te koop.

Door Te Koop-groepen op Facebook maken mensen van over de hele wereld van hun hobby een beroep en interesses veranderen in volwaardige bedrijven. Neem Lisa en Kadu:

  • Lisa Duncan-Thayer uit Florida in de VS maakte een speciale groep 'Made by Mama Buy/Sell/Trade' om haar haakwerk te verkopen en om andere lokale handwerkers een podium te bieden om hun handgemaakte items te verkopen. De groep heeft nu meer dan 4.500 leden uit Pinellas County in Florida en is voor veel vrouwen een manier geweest om van hun hobby een bedrijf te maken.
  • Professionele gitarist Kadu Carvalho uit Rio de Janeiro begon een Facebook groep om muzikanten in Brazilië te helpen bij het kopen en verkopen van instrumenten. In bijna drie jaar tijd kreeg de groep meer dan 34.000 leden. De groep heeft er bovendien niet alleen voor gezorgd dat Kadu zelf instrumenten kon kopen, verkopen en ruilen, maar heeft ook aandacht gegeneerd voor zijn band Swell. 

De nieuwe functie wordt de komende maanden langzaam wereldwijd uitgerold en zal beschikbaar zijn via iOS, Android en desktop. 

In deze blogpost vind je meer informatie en screenshots: http://newsroom.fb.com/news/2015/02/introducing-new-features-in-facebook-groups-to-improve-the-way-people-buy-and-sell/. Voor meer informatie kun je ook altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,
Damaris Beems
7N60 Communicatie

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten