Facebook helpt marketeers expats te bereiken

Mensen die in het buitenland wonen en werken gebruiken Facebook om in contact te blijven met vrienden en familie thuis. Ze delen belangrijke momenten in hun leven, maar ook de dagelijkse gebeurtenissen. Expats gebruiken Facebook niet alleen om contact te houden met mensen, ze volgen ook merken, organisaties, bekende mensen en nieuwsbronnen die zo een belangrijke band met het thuisland bieden.

Om bedrijven te helpen met het bereiken van mensen die in het buitenland wonen, kondigt Facebook nieuwe targetfuncties aan om adverteerders handvatten te bieden om deze 92 miljoen expats op Facebook te bereiken.

Marketeers kunnen hun advertenties richten op expats in een land (bijvoorbeeld 'expats die in Brazilië wonen') en op expats uit een specifiek land (bijvoorbeeld 'mensen geboren in Brazilië die nu ergens anders wonen). Deze manier van targeting is momenteel beschikbaar voor mensen uit Brazilië, Indonesië, China, Zuid-Afrika en India. 


Ethihad Airways
Veel expats gaan rond de feestdagen naar huis. Etihad Airways, een toonaangevende luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, zag de mogelijkheid om - in het kader van Diwali - de 27 miljoen Hindoes op Facebook die buiten India wonen, te bereiken. Zoals veel feestdagen is Diwali een feestdag die je doorbrengt met familie en vrienden. Door de expat targetfunctie te gebruiken kon Etihad expats bereiken met berichten over naar huis vliegen met de feestdagen.  Zo kon het 536.000 Indiase expats die in het Midden-Oosten wonen bereiken. Dit leidde tot 700 boekingen en een 50X ROI.

Uitgebreide informatie over deze case:
https://www.facebook.com/business/success/etihad-airways

“Mensen verwachten dat communicatie persoonlijk, relevant en mobiel is. Met deze targetfunctie van Facebook konden we in contact komen met een zeer relevant publiek en ze iets bieden wat van echte waarde voor ze was. Dat is het geheim van een goede campagne.„ Andrew Ward, VP marketing bij Etihad Airways

Net als alle Facebookproducten is deze nieuwe functie ontwikkeld op een privacybeschermende wijze die de privacy van de Facebook gebruiker beschermt.  

Expat targeting is nu wereldwijd beschikbaar in alle Facebook advertentie interfaces, inclusief de API.  

Download PDF
Download PDF
Over Facebook

7N60 Communicatie is het PR bureau van Facebook in de Benelux. 

berichten